آغاز معامله  گواهی سپرده پسته بادامی

به گفته‌ کارشناسان، کشاورزان با گواهی سپرده کالایی پسته بادامی می‌توانند محصول خود را بدون واسطه و محدودیت به وسعت ایران به فروش برسانند.

 به گزارش بیداربورس، معاملات گواهی سپرده پسته بادامی از روز گذشته آغاز شد و با استقبال خوب معامله گران در پایان روز نخست معاملات، ۱۸۲۴ کیلوگرم پسته معادل ۱۸۲۴ گواهی سپرده پسته بادامی دست به دست شد.

گواهی سپرده پسته‌ای که رحمان آراسته، مدیر بازار مشتقه و صندوق‌های کالایی بورس کالا در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص آن گفت: هر فردی که کد سهامداری در بازار داشته باشد می‌تواند این گواهی را از ساعت ۹ الی ۱۵ خرید و فروش کند و برای آن هیچ محدودیتی وجود ندارد. مورد دیگر این که این گواهی از نوع پیوسته خواهد بود و این یعنی گواهی سپرده پسته بادامی دارای معاملات ثانویه است.

بر اساس اعلام بورس کالا مقدار هر گواهی سپرده پسته بادامی یک کیلوگرم است و جهت تحویل گرفتن کالا از انبار لازم است حداقل به میزان ۱۰۰ کیلوگرم گواهی سپرده کالایی توسط مالک ارائه شود.

لازم به ذکر است که حداکثر زمان نگهداری کالا (پسته بادامی) در انبار تا تاریخ ۳۰ مهر ۱۴۰۳ بوده و تاریخ انقضای اعتبار گواهی سپرده کالایی و آخرین روز معاملاتی نماد ایجاد شده ۲۵ مهر ۱۴۰۳ است و پس از آن، معاملات نماد برای فرآیند تحویل و تسویه حساب با انبار متوقف می‌شود.

گواهی سپرده کالایی پسته بادامی که به گفته کارشناسان و مسئولان هم برای کشاورزان و هم برای خریداران آن دارای مزیت‌های مختلفی است.   موضوعی که مهدی بیات منش کارشناس حوزه بورس کالا در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص آن گفت: برای بررسی مزیت گواهی سپرده کالایی پسته بادامی باید از چند بُعد به موارد مختلف پرداخت در گام نخست خریدار گواهی سپرده این محصول، خیالی آسوده از تضمین کیفیت و امنیت از بحث نگهداری خواهد داشت. بُعد دیگر مزیت‌های این گواهی به کشاورز باز می‌گردد که می‌تواند محصول خود را بدون هیچ واسطه‌ای به وسعت ایران عرضه کند و دیگر خبری از دلالی که سر زمین محصول را چکی بخواهد خریداری کند نیست.

او بیان کرد: حذف واسطه‌هایی که سبب می‌شود سود بیشتری عاید کشاورزان شده و قیمت‌ها بر اساس عرضه و تقاضا و مکانیزم بازار  به شکل شفاف و واقعی مشخص شود.

در ادامه هم آراسته مدیر مشتقه بورس کالا به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: بزرگترین مزیتی که برای کشاورزان ایجاد می شود این نکته خواهد بود که کشاورزان بدون محدودیت پسته را وارد انبار خواهند کرد و می‌توانند محصول خود را به فروش برسانند و در آخر هم کمتر از ۲۴ ساعت پول خود را دریافت خواهند کرد.

پیش از این نیز محبوبه اسکندری، رئیس اداره توسعه بازار فیزیکی بورس کالا به باشگاه خبرنگاران جوان گفته بود، نکته قابل توجه این است که در سال‌های اخیر به تدریج کیفیت کالاهای سپرده شده در انبارهای پذیرش شده بورسی بهبود پیدا کرده و این یعنی نظارت دقیق بورس و انباردار بر کیفیت محصول، موثر واقع شده است.

او افزود: از طرفی انبارها به عنوان محلی امن و مطمئن با ایجاد تجهیزاتی که کیفیت کالا را در طول یک سال حفظ می‌کند، مورد استقبال کشاورزان بوده‌اند. افزون بر این، وجود بازار نقدشونده گواهی سپرده کالایی در کلیه روزهای کاری، دسترسی کشاورزان به بازار و رصد قیمت‌ها را تسهیل کرده است ضمن اینکه، امکان تامین مالی کوتاه‌مدت به پشتوانه کالای سپرده شده در انبار و گواهی سپرده صادر شده، وجود دارد که با تکمیل زیرساخت فنی مورد نیاز، تسهیل آن در دستور کار قرار می‌گیرد.

گفتنی است که از امروز سه شنبه در جهت تکمیل زنجیر ابزارهای مالی روی پسته و افزایش پوشش ریسک بناست قرار داد آتی این محصول هم راه اندازی شود؛ اقدامی که قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی جدید به منظور تسهیل اجرای سیاست های کلی اصل چهل و چهارم قانون اساسی هم بر آن تاکید دارد.

کد خبر 34367

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 2 =